Tato kaše je kombinací dvou plodin původem z různých konců světa. Čiroku a rýže. Díky výběru surovin má zajímavou chuť. Obiloviny předem šetrně tepelně zpracujeme tak, aby se už nemusely vařit a kaše byla hotová za pár minut. Zachovají si však zároveň svou výživovou hodnotu. Rýži zpracováváme v její celozrnné podobě, ponechá si tak množství cenných nutričních látek, které bílá rýže již ztrácí - minerálů, vitamínů či vlákniny.
Ve složení jako obvykle nenajdete mléko, přidaný cukr ani jiné ochucovadlo. Jen obiloviny.
Složení: |
60% čirok, celozrnná rýže |
Skladování: | Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem. |
Průměrné výživové hodnoty: | Energie 1586kJ/375kcal * tuky 2,9g * NMK 0,4g * sacharidy 74g * cukry 0,5g * vláknina 6g * bílkoviny 9,8g * sůl <0,01g |
Balení: | 300g |
Trvanlivost: | Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců. |
Upozornění: |
Neobsahuje lepek, GMO, mléko, vejce. |
Jak na přípravu?
Nebojte se experimentovat!
Čirokovou kaši Nomina si můžete připravit podle svých vlastních představ. Není ochucená, vy sami si volíte, jaké další suroviny či sladidla chcete či můžete použít. Kaše žádné alergeny neobsahuje. Je instantní, prošla již tepelnou úpravou. Díky tomu ji můžete připravit ke konzumaci za pár minut. Je jen na vás, čím si ji ochutíte či jak bude hustá. Vy si volíte, čím ji osladit a jak sladká bude. Je vhodná k přípravě nasladko i naslano. Je výživná (nutričně bohatá), sytá a dobře stravitelná. Kaši si můžete připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budete mít po ruce instantní čirokovou kaši Nomina.
Pár tipů:
|
Kaše není jen na kaši
Výrobek můžete použít také
- k zahušťování polévek či omáček
- jako pojivo do mletých masových či zeleninových směsí (karbanátky)
- k zahušťování cukrářských náplní (př. jablečná, tvarohová)
Mohlo by vás zajímat
Čirok obecný, tak se jmenuje rostlina, podle které je kaše pojmenovaná. Je plodinou velmi starou a pochází ze severovýchodní Afriky. Byl znám již starým Egypťanům. Postupně se rozšířil do teplých a sušších oblastí všech světadílů. Dnes se prý největší množství vypěstuje v USA. Podle druhu se čirok využívá k různým technickým účelům, výrobě cukru či krmení zvířat. Jako obilovina pro lidskou výživu se pěstuje čirok zrnový. Patří mezi pět nejpěstovanějších plodin ve světě sloužících jako potravina.
Spolu s rýží natural, která se po vymlácení zbavuje pouze tvrdé slupky a v porovnání s rýží loupanou si zachovává mnohem více vitamínů, cenných minerálních látek a samozřejmě vlákniny, tvoří dobrý tandem pro přípravu zdravé snídaně či svačiny.
VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.