Držíte bezlepkovou dietu? Rýžová kaše Nomina vám může být dobrým společníkem. A nejen vám. Je vyrobena ze dvou přirozeně bezlepkových plodin - rýže a kukuřice. Má jemnou konzistenci, příjemnou chuť a lehkou stravitelnost. Protože k její výrobě používáme bílou rýži, má nízký obsah vlákniny (kolem 2%). Proto je velmi šetrným zdrojem energie ve formě komplexních sacharidů rýže. Díky těmto vlastnostem je vhodná i pro ty, kteří ze zdravotních důvodů musí množství vlákniny ve stravě omezit.
Díky svému přirozenému charakteru je velmi oblíbená. Obiloviny předem šetrně tepelně zpracujeme tak, aby se už nemusely vařit a kaše byla hotová za pár minut. Zachovají si však zároveň svou výživovou hodnotu.

 

Ve složení jako obvykle nenajdete mléko, přidaný cukr ani jiné ochucovadlo. Jen obiloviny.

 

Složení:
60% rýže, kukuřičná krupice
Skladování: Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem.
Průměrné výživové hodnoty: Energie 1570kJ/370kcal * tuky 2g * NMK 0,5g * sacharidy 80g * cukry 0,35g * vláknina 2,2g * bílkoviny 7g * sůl <0,01g
Balení: 300g
Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců.
Upozornění:

Neobsahuje lepek, GMO, mléko, vejce.

 

Jak na přípravu?

Nebojte se experimentovat! 

Rýžovou kaši Nomina si můžete připravit podle svých vlastních představ. Není ochucená, vy sami si volíte, jaké další suroviny či sladidla chcete či můžete použít. Kaše žádné alergeny neobsahuje. Je instantní, prošla již tepelnou úpravou. Díky tomu ji můžete připravit ke konzumaci za pár minut.  Je jen na vás, čím si ji ochutíte či jak bude hustá. Vy si volíte, čím ji osladit a jak sladká bude. Je vhodná k přípravě nasladko i naslano. Je výživná, sytá a dobře stravitelná. Kaši si můžete připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budete mít po ruce instantní rýžovou kaši Nomina. 

PÁR TIPŮ:

  • Kaši můžete zamíchat v horkém mléce, v oblíbeném rostlinném mléce (kokosovém, mandlovém, rýžovém aj.) nebo např. v jogurtu s vodou.
  • Použijte přibližně troj- až čtyřnásobné množství horké tekutiny a hustotu "dolaďte" podle svých představ. Počítejte s tím, že kaše během 3-5 minut nabobtná a zhoustne.
  • Sladit? Dochucovat lze např. medem nebo některým sladkým rostlinným sirupem (obilným, javorovým, čekankovým, ...). Ale nasládlou chuť má již mléko.
  • S kaší kamarádí všechny druhy ovoce, nejlépe čerstvého, dobře ochutí i sušené. 
  • Hodit se může trocha koření. Skořice či badyán jsou samozřejmostí, ale vyzkoušet lze i špetka hřebíčku a jiné.
  • Bílkoviny dodá jogurt nebo hrudkový tvaroh.
  • Nesmíme zapomenout na semínka a oříšky.
  • Pro mlsné jazýčky můžeme přidat kvalitní čokoládu nebo domácí zavařeninu.

 

Kaše není jen na kaši 

Výrobek můžete použít také

  • k zahušťování polévek či omáček
  • jako pojivo do mletých masových či zeleninových směsí (karbanátky)
  • k zahušťování cukrářských náplní (př. jablečná, tvarohová)

 

Mohlo by vás zajímat

Rýže patří mezi hlavní potravinu poloviny světové populace, pro kterou představuje zdroj energie i důležitých bílkovin. Rýže byla pěstována v Indii a Číně již před více než 6500 lety. V Evropě se objevila kolem roku 1000 n. l., do Čech se dostala v 16. století ze Španělska. Nejzastoupenější složkou rýže jsou složené cukry, které slouží jako zdroj energie pro svaly a všechny tělesné buňky. Tyto sacharidy tedy zároveň přispívají k udržování normální funkce mozku. Rýže patří mezi nejsnáze stravitelné obiloviny a právě pro svou lehkou stravitelnost bývá doporučována při lehkých zažívacích obtížích.¨ 

KAŠE JE VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.

 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR