Suroviny

1 menší cuketa
1 celé vejce
cca. 120 g kozího sýru feta 
nebo balkánského sýru
1/2 čálku (70 g ) bezlepkové mouky Nomix
1 stroužek česneku
sůl
pepř
saturejka, petržel
kukuřičná storuhanka Nominal nebo kukuřičná mouka pro obalování

Postup

Nastrouháme cuketu na hrubém struhadle a „vymačkáme" z ní šťávu. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce, utřený česnek a nasekané bylinky. Saturejka nneí nutná, ale její lístky se k pokrmu výborně hodí. Oppepříme a opatrně osolíme. Baklánský sýr sám o sobě pokrm dost osolí. Těsto unhěteme a necháme 15 minut odležet

Malé penízky smažíme na rozpáleném tuku (doporučuji například Ghí). Vytvoříme je následovně. Položíme malou hromádku těsta do kukuřičné strouhanky nebo mouky a rukama vytvarujeme malé obalené penízky (asi 4-5 cm průměr) 

Tip: Podávejte s různými zeleninovými saláty. Troška dresinku penízkům nemůže uškodit.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR