Suroviny
1 menší cuketa 1 celé vejce cca. 120 g kozího sýru feta nebo balkánského sýru 1/2 čálku (70 g ) bezlepkové mouky Nomix 1 stroužek česneku sůl pepř saturejka, petržel kukuřičná storuhanka Nominal nebo kukuřičná mouka pro obalování |
Postup
Nastrouháme cuketu na hrubém struhadle a „vymačkáme" z ní šťávu. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce, utřený česnek a nasekané bylinky. Saturejka nneí nutná, ale její lístky se k pokrmu výborně hodí. Oppepříme a opatrně osolíme. Baklánský sýr sám o sobě pokrm dost osolí. Těsto unhěteme a necháme 15 minut odležet
Malé penízky smažíme na rozpáleném tuku (doporučuji například Ghí). Vytvoříme je následovně. Položíme malou hromádku těsta do kukuřičné strouhanky nebo mouky a rukama vytvarujeme malé obalené penízky (asi 4-5 cm průměr)
Tip: Podávejte s různými zeleninovými saláty. Troška dresinku penízkům nemůže uškodit.