Suroviny

400 g bezlepkové mouky NOMIX
220 ml teplé vody
1 vejce a 1 žloutek
60 g cukru (včetně vanilkového)
40 ml oleje
16 g čerstvého droždí
3 g soli
1 až 2 lžíce rumu
2 až 3 g prášku do pečiva
strouhaná citrónová kůra

 

Postup

Na dno mísy nalijeme teplou vodu, do ní rozdrobíme droždí, přidáme olej, cukr, vejce, mouku, strouhanou citrónovou kůru a sůl. Promícháme. Konzistenci upravujeme až po 10 minutách, kdy nabobtnají složky NOMIXu. Necháme odpočinout asi 5 minut a hned s ním pracujeme na nepřilnavém lehce pomaštěném povrchu.

Do základního těsta přidáme 1 lžičku skořice a před dokončením míchání přidáme do těsta jablko, které oloupeme a pokrájíme na malé kostičky (cca 1 cm). Odpočaté těsto pak vyklopíme na pracovní plochu, odebíráme z něj spíše menší kousky a tvarujeme přibližně na kuličky nebo šišky (díky jablíčkům tvary nejsou příliš pravidelné). Poté necháme chvíli kynout. Usmažené osušíme papírovou utěrkou a „obalíme“ v moučkovém cukru se skořicí.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR