Suroviny

listové těsto (viz recept Listové těsto)  
3-4 jablka  
skořice, hnědý cukr  
vejce na potření

 

Postup

 

Těsto připravené podle receptu na Listové těsto rozválíme na plát 5 mm, vyřežeme z něj čtverec či obdélník (15x15 cm). Jablko omyjeme a nakrájíme na tenké plátky napříč celým jablkem. 3-4 plátky poklademe na čtverec těsta, můžeme posypat skořicí a trochou hnědého cukru, přesahující těsto potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v rozehřáté troubě na 210°C dozlatova. Po upečení posypeme moučkovým cukrem. Proti okorání můžeme také krachli potřít před cukrováním světlou ovocnou zavařeninou zředěnou vodou.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR