Suroviny

Noky z 200 g směsi na  jáhlové těsto

200 g sýra s modrou plísní (Niva)
200 ml sladké smetany
2 kuřecí prsa
Sůl, pepř, petrželka
Olivový olej

Postup

 

Sladkou smetanu prohříváme v hrnci a postupně přidáme nahrubo postrouhaný sýr s modrou plísní a necháme rozpustit na omáčku. Dochutíme solí a pepřem.

 

Kuřecí prsa pokrájíme na malé kostky, posolíme (můžeme popepřit, můžeme přidat lisovaný stroužek česneku) a zakápneme olivovým olejem. Vše řádně promneme a můžeme nechat i nějakou dobu odležet (není nutné). Poté jako minutku osmahneme na horké pánvi a spolu s trochou posekané petrželky vmícháme do sýrové omáčky. Podáváme s horkými noky (viz základní recept na přípravu noků).

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR