Recepty

Anýzky bez lepku

K Vánocům nezaměnitelně patří vůně a chutě koření, které nás zahřejí na duši. A není nutné se omezovat pouze na perníčky! Pro všechny milovníky anýzové chuti máme skvělý tip – proč nezkusit lahodné anýzové sušenky? Tyto voňavé kousky přinesou do vaší domácnosti ještě více sváteční atmosféry! 

Postup

Anýz dobře rozdrtíme v hmoždíři a vmícháme do směsi mouk a kypřícího prášku. Změklý tuk chvíli třeme s vejcem a cukrem. Pak přidáme sypké suroviny, rum a strouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu. Necháme asi 1 hodinu odležet.
Těsto vyválíme na silnější plát (0,8-1 cm) a z něj vykrajujeme drobné tvary. Jednotlivé sušenky se lehce roztečou. Pečeme při 160 °C 10-12 minut do mírného zrůžovění.

Mouka

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti