Recepty

Focaccia bez lepku

Skvělá volba pro rodinné oslavy, pikniky nebo jako chutné jednohubky! Upečte si vlastní focacciu bez lepku a pozvedněte své kulinářské schopnosti na novou úroveň!

Postup

  1. Na dno dížky nalijeme vodu, přidáme rozdrobené droždí, olej, prolisovaný česnek, obě mouky a na konec sůl. Vše důkladně prohněteme za vzniku vláčného těsto. To necháme asi 5 minut odpočinout, poté vytáhneme namaštěnými dlaněmi z dížky, rozdělíme na dva rovnoměrné díly a roztlačíme na plech s pečícím papírem do tvaru dvou placek.
  2. Povrch ozdobíme podle své chuti rajčátky, olivami, rozmarýnem a určitě několika špetkami mořské soli. Necháme nakynout (cca 35-40 min, podle podmínek kynutí) a vložíme do trouby vyhřáté na 230-240°C. Pečeme asi 12 minut. Ihned po upečení potřeme povrch olivovým olejem.
Bezlepková mouka Nomix

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti