Recepty

Kynuté špaldové koláče se špenátem a křepelčím vejcem

Špenátové koláče? Proč ne! Přivítejte letos jaro mladým špenátem plným chuti a křepelčími vejci. 

Postup

Postup:

  1. Do mísy vložte mouku, cukr, droždí, vejce a mléko. Hněťte v kuchyňském robotu asi 5 minut. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo nebo sádlo. Míchejte, dokud se tuk nezapracuje, poté přidejte sůl a hněťte, dokud nevznikne hladké, nelepivé těsto.

  2. Zakryjte mísu utěrkou a nechte těsto kynout při pokojové teplotě, dokud nevzroste do 2,5 násobného objemu (pro lepší výsledek můžete těsto přes noc nechat kynout v lednici).

  3. Přeneste kynuté těsto na pracovní plochu a rozdělte na přibližně stejné kousky, z nichž ukoulíte kuličky. Nechte je kynout na plechu pod utěrkou. Jakmile kuličky vykynou, zploštěte je a okraje potřete rozšlehaným vajíčkem.

  4. Na trošce oleje zpěňte nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte čerstvý špenát a restujte, dokud špenát nezměkne a zesklovatí. Okořeňte solí, pepřem a přidejte prolisovaný česnek.
  5. Odstavte a vmíchejte celý kelímek Riccoty. Vše dejte do sekáčku a společně posekejte. 
  6. Okraje koláčků potřete vejcem, střed potřete špenátovou směsí a posypte na kostičky nakrájenou slaninou. Do středu vyklopte syrové křepelčí vejce. 
  7. Pečte na 200 stupňů do zlatova. Po upečení potřete okraje rozpuštěným máslem.

 

Tip: Podávejte teplé, ideální jako předkrm nebo lehký oběd. Dobrou chuť!

  •  
Špaldová mouka Nominal

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti