Recepty
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Recepty
Odpalované těsto:
Malinový rozvar:
Vanilkový krém:
Poleva:
Příprava odpalovaného těsta: V rendlíku smíchejte vodu, mléko, sůl, cukr a nakrájené máslo. Pomalu zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí, a poté přiveďte k varu. Přisypte prosátou mouku, dobře promíchejte a vařte za mírné teploty, dokud se těsto neodlepuje od stěn rendlíku (asi 3 minuty). Přeneste do mísy a nechte mírně vychladnout. Postupně přidávejte rozmixovaná vejce, dokud těsto nebude hladké a konzistentní. Množství vajec záleží na odpařené vodě během odpalování těsta. Nesní byt moc tuhé, ale ani příliš řídké.
Těsto přendejte do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a nechte pořádně vychladit v lednici. Ustálí se tak v těstě lepek.
Předehřejte troubu na 190 °C (program horkovzduch). Těsto na věnečky naneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut. Poté snižte teplotu na 160 °C a pokračujte v pečení do tmavě zlaté barvy. Během pečení troubu neotvírejte.
Příprava malinového rozvaru: Maliny, vodu a cukr svaříme. Ve trošce vody rozmíchejte škrob a přidejte do malin. Krátce povařte a nechte vychladnout.
Příprava vanilkového krému: Želatinu namočte do studené vody. Polovinu smetany zahřejte se semínky z vanilkového lusku. Po 10 minutách zahřejte znovu k varu a přidejte želatinu. Přes sítko nalijte na nasekanou bílou čokoládu a promíchejte. Přidejte zbytek studené smetany a opět promixujte. Nechte uležet v lednici přes noc.
Příprava polevy: Smíchejte moučkový cukr s malinovým pyré a míchejte na hladkou polevu. Upravte konzistenci podle potřeby.
Kompletace: Věnečky rozřízněte. Naplňte spodní část malinovým rozvarem, sáčkem nastříkejte vanilkový krém a ozdobte malinami. Vršek ponořte do malinové polevy a položte na krém. Posypte lyo malinovým prachem.
Přejeme dobrou chuť!
Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti