Recepty
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Recepty
Příprava kvásku: Do vlažného mléka dejte lžíci cukru a rozdrobte kvasnice. Nechte asi 10-15 minut vzejít.
Mezitím si v míse vyšlehejte změklé máslo, žloutky a zbytek cukru do hladké směsi.
K ušlehanému máslu přidejte kvásek a ostatní suroviny, kromě rozinek a mandlí. Zpracujte hladké a vláčné těsto, které se netrhá.
Na závěr do těsta zakomponujte rozinky v rumu a mandle. Těsto nechte kynout.
Můžete nechat kynout buď přes noc v lednici, nebo na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Těsto, které kyne v lednici, bude chutnější.
Z vykynutého těsta vytvarujte dva bochánky a nechte je ještě jednou vykynout na plechu.
Pečení: Před pečením je pomažte máslem. Troubu předehřejte na 200 °C, vložte mazance a po 5-10 minutách snižte teplotu na 160 °C a dopékejte dalších asi 30 minut.
Po vytažení z trouby potřete mazance teplým rozpuštěným máslem s rumem.
Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti