Recepty

Mazanec ze špaldové mouky

Velikonoční mazanec ze špaldové mouky je tradičním pečivem jarních svátků, který si ale můžete dopřát nejen na Velikonoce.

Postup

  1. Příprava kvásku: Do vlažného mléka dejte lžíci cukru a rozdrobte kvasnice. Nechte asi 10-15 minut vzejít.

  2. Mezitím si v míse vyšlehejte změklé máslo, žloutky a zbytek cukru do hladké směsi.

  3. K ušlehanému máslu přidejte kvásek a ostatní suroviny, kromě rozinek a mandlí. Zpracujte hladké a vláčné těsto, které se netrhá.

  4. Na závěr do těsta zakomponujte rozinky v rumu a mandle. Těsto nechte kynout.

  5. Můžete nechat kynout buď přes noc v lednici, nebo na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Těsto, které kyne v lednici, bude chutnější.

  6. Z vykynutého těsta vytvarujte dva bochánky a nechte je ještě jednou vykynout na plechu.

  7. Pečení: Před pečením je pomažte máslem. Troubu předehřejte na 200 °C, vložte mazance a po 5-10 minutách snižte teplotu na 160 °C a dopékejte dalších asi 30 minut.

  8. Po vytažení z trouby potřete mazance teplým rozpuštěným máslem s rumem.

Špaldová mouka Nominal

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti