Máte chuť na rychlou bezlepkovou pizzu bez vajec? Tak pojďme na to!
Ingredience
150 g bezlepkové mouky NOMIX
1,5 g cukru
6 g čerstvého droždí
2 g soli
cca 100 ml vody
15 ml olivového oleje
Postup
Všechny suroviny smícháme. Vláčné těsto necháme 10 minut odpočinout. Rozválíme na tenkou vrstvu a dáme na plech vysypaný třeba polohrubou kukuřičnou moukou. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou a dle chuti dozdobíme například mozarellou, šunkou, žampiony, tuňákem, čerstvou zeleninou, olivami či cibulí. Pizzu nám skvěle ochutí bylinky, jako je bazalka a oregano. Před pečením povrch zakápneme olivovým olejem. Pizzu pečeme na prudko při teplotě kolem 230 °C asi 6 minut a poté ihned podáváme.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Zobrazit podrobnosti