Přejít na obsahovou část stránky

Recepty

Špaldové perníčky

Objevte kouzlo domácích špaldových perníčků, které provoní váš domov. Perníčky se stanou nejen lahodnou pochoutkou, ale i krásnou dekorací na váš sváteční stůl.

Postup

  1. Cukr, olej a vejce chvíli třeme, přidáme med a postupně vmícháme dobře promíchané suché ingredience. Těsto zabalíme a necháme odležet.

  2. Těsto rozválíme na plát asi 0,4 - 0,5 cm a vykrajujeme tvary. Odkládáme na plech s pečícím papírem. Pokud tvoříme různě velké tvary, je dobré dávat na jeden plech vždy tvary podobné velikosti.

  3. Pečeme při 180 °C asi 8 minut. Povrch hotového perníčku je matný. Pokud chceme docílit lesklého povrchu, potřeme perníčky ihned po vytažení z pece vejcem.

  4. Pro přípravu polevy cukr opravdu důkladně přesejeme, ať odstraníme větší krystalky. Ty by mohly "zlobit" při zdobení, protože by nám ucpávaly špičku zdobičky. Cukr umícháme s bílkem. Pokud se nám zdá poleva příliš hustá, můžeme ji zředit několika kapkami citrónové šťávy.

Špaldové perníčky

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti