Přejít na obsahovou část stránky

Recepty

Vanilkové rohlíčky (bez lepku)

Objevte kouzlo domácích bezlepkových rohlíčků , které naplní váš domov neodolatelnou vůní a každé sousto promění v sladký zážitek! Jednoduchá příprava a pár základních ingrediencí vás dovedou k dokonalému pečivu, které si zamilujete. Připravte si je ještě dnes a potěšte sebe i své blízké!

Postup

  1. Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet asi 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladnu.

  2. Z těsta tvarujeme rohlíčky tradičním způsobem nebo si vyválíme silnější plát těsta (0,8–1 cm) a kulatou formičkou vykrajujeme půlměsíčky.

  3. Ty pokládáme na vysypaný plech (pokud máme plech s nepřilnavým povrchem, není nutné). Pečeme při teplotě asi 170 °C do zrůžovění.

  4. Z plechu je nesundáváme vřelé, jsou v tu chvíli příliš křehké. Ještě teplé obalujeme ve směsi cukru s vanilkou.

Vanilkové rohlíčky (bez lepku)

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti