Recepty
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Recepty
Objevte kouzlo domácích bezlepkových rohlíčků , které naplní váš domov neodolatelnou vůní a každé sousto promění v sladký zážitek! Jednoduchá příprava a pár základních ingrediencí vás dovedou k dokonalému pečivu, které si zamilujete. Připravte si je ještě dnes a potěšte sebe i své blízké!
Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet asi 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladnu.
Z těsta tvarujeme rohlíčky tradičním způsobem nebo si vyválíme silnější plát těsta (0,8–1 cm) a kulatou formičkou vykrajujeme půlměsíčky.
Ty pokládáme na vysypaný plech (pokud máme plech s nepřilnavým povrchem, není nutné). Pečeme při teplotě asi 170 °C do zrůžovění.
Z plechu je nesundáváme vřelé, jsou v tu chvíli příliš křehké. Ještě teplé obalujeme ve směsi cukru s vanilkou.