Suroviny
200 g směsi na bramborové těsto |
200 g vody |
1 vejce |
150 g uzeného eidamu (čedar, gouda, tvarůžky, Hermelín) |
Postup
Ze směsi, vody a vejce umícháme těsto a necháme asi 10 minut odležet. Sýr si prokrojíme na plátek asi 0,5cm silný,tvarůžky či Hermelín prokrojíme napůl. Těsto znovu prohněteme a rozválíme na tenký plát (asi 0,3 cm). Podsypáváme si např. kukuřičnou hl. moukou. Okrajem skleničky nebo velkým tvořítkem vykrojíme kolečko, na půlku položíme kousek sýra a druhou ho přiklopíme. Pevně stiskneme. Kapsičky pečeme na suché pánvi z obou stran. Podáváme se zeleninovým salátem, můžeme namáčet i v oblíbeném dipu.
Tip: Vynikající jsou se zapečenýma tvarůžkama. Kulatý tvarůžek prokrojíme, rozpůlíme a zabalíme do těsta.