Recepty
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Recepty
Jemné čokoládové mírně kořeně rohlíčky jsou fajn upgrade klasických vanilkových rohlíčků. Recept vzniknul ve spolupráci s food blogerkou Markétou Marešovou, Lžička cukru. Díky špaldové mouce mají rohlíčky ještě víc oříškovou a plnější chuť, tak je letos vyzkoušejte.
Na cca 25 sušenek budete potřebovat:
Na těsto:
Na ozdobu:
Ořechy rozmixujte najemno a promíchejte s cukrem, moukou, vanilkou, kakaem, kořením a solí. Přidejte pokrájené máslo a žloutek a vypracujte hladké a lehce lepivé těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte odležet do lednice na 2 hodiny.
Troubu předehřejte na 180 °C a plech vystelte pečicím papírem. Z těsta vyválejte dva dlouhé válečky, ty pak rozkrájejte nožem na stejné dílky. Z jednotlivých dílků rolujte menší válečky a vytvarujte je do tvaru rohlíčků.
Jakmile je celý plech hotový, přesuňte ho ještě na 10 minut do lednice ztuhnout. Vložte do předehřáté trouby a pečte 10 minut, dokud rohlíčky lehce nezezlátnou.
Nechte mírně vychladnout na plechu, následně nechte na mřížce dojít do pokojové teploty. Kompletně vychladlé rohlíčky uzavřete do vzduchotěsné krabičky a nechte rozležet 2 až 3 dny.
Čokoládu nakrájejte na malé kousky a spolu s olejem rozpusťte ve vodní lázni na hladkou čokoládovou omáčku. Konce rohlíčku do čokolády namočte, nakonec posypte mixovanými ořechy a nechte ztuhnout.