Přejít na obsahovou část stránky

Recepty

Čokoládové celozrnné rohlíčky

Jemné čokoládové mírně kořeně rohlíčky jsou fajn upgrade klasických vanilkových rohlíčků. Recept vzniknul ve spolupráci s food blogerkou Markétou Marešovou, Lžička cukru. Díky špaldové mouce mají rohlíčky ještě víc oříškovou a plnější chuť, tak je letos vyzkoušejte.

Postup

  1. Ořechy rozmixujte najemno a promíchejte s cukrem, moukou, vanilkou, kakaem, kořením a solí. Přidejte pokrájené máslo a žloutek a vypracujte hladké a lehce lepivé těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte odležet do lednice na 2 hodiny.

  2. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vystelte pečicím papírem. Z těsta vyválejte dva dlouhé válečky, ty pak rozkrájejte nožem na stejné dílky. Z jednotlivých dílků rolujte menší válečky a vytvarujte je do tvaru rohlíčků.

  3. Jakmile je celý plech hotový, přesuňte ho ještě na 10 minut do lednice ztuhnout. Vložte do předehřáté trouby a pečte 10 minut, dokud rohlíčky lehce nezezlátnou.

  4. Nechte mírně vychladnout na plechu, následně nechte na mřížce dojít do pokojové teploty. Kompletně vychladlé rohlíčky uzavřete do vzduchotěsné krabičky a nechte rozležet 2 až 3 dny.

  5. Čokoládu nakrájejte na malé kousky a spolu s olejem rozpusťte ve vodní lázni na hladkou čokoládovou omáčku. Konce rohlíčku do čokolády namočte, nakonec posypte mixovanými ořechy a nechte ztuhnout.

Čokoládové celozrnné rohlíčky

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti