Recepty

Dort Sachr (bez lepku)

Připravte si klasický Sachr dort, který okouzlí nejen milovníky čokolády!

Postup

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky utřeme s cukrem, vodou a máslem do pěny. Přidáme na vodní lázni roztopenou, ale ne teplou čokoládu. Nomix, mouku a kypřící prášek smícháme a vmícháme do pěny. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Dortovou formu vymažeme a vysypeme. Dávka těsta odpovídá kulaté formě o průměru 22 cm. Dort pečeme při 160-170°C asi 45min.

  3. Dortový korpus 1-2x prořežeme a promažeme meruňkovou marmeládou. Tou natřeme také povrch dortu. Nakonec celý dort přelijeme (pomažeme) čokoládovou polevou. 

    Náš tip: Dort je vhodné nechat uležet do druhého dne v chladnu. Chutě se spojí a vše je ještě lepší. 

Muffiny

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti