Recepty

Koblihy s pistáciovým krémem a malinami

Lahodné koblihy plněné jemným pistáciovým krémem a osvěžujícím malinovým rozvarem. Tato delikatesa kombinuje křupavé a nadýchané těsto se sladkým krémem a šťavnatými malinami. 

Postup

  1. Ve vlažném mléce rozmíchejte lžičku cukru a nadrobené kvasnice, nechte 10 minut zakryté. V míse smíchejte obě mouky, zbytek cukru, citronovou kůru, vejce, žloutky a rum. Přidejte kvásek a hněťte v robotu. Po 5 minutách přidejte na kostičky nakrájené máslo a dále zpracovávejte 10 minut. Na závěr přidejte sůl.

  2. Nechte vykynout do 2,5 násobné velikosti na teplém místě, nebo přes noc v lednici.

  3. Z vykynutého těsta si odvažte kousky po 60 g a vytvarujte kuličky. Nechte znovu kynout.

  4. Rozpalte v hrnci litr oleje na smažení na 170-180 °C. Koblihy smažte dozlatova z obou stran, nechejte okapat a poté obalte v cukru.

  5. Příprava pistáciového krému: Den předem ohřejte mléko s vanilkovým luskem a nechte infuzovat. Mléko bude mít výraznější vanilkovou chuť.

  6. Vyšlehejte cukr s žloutky. Sceďte mléko a postupně přidejte do směsi. Přidejte mouku a směs provařte za stálého míchání, poté nechte vychladnout a chlaďte v lednici.

  7. Druhý den prošlehejte zchladlý krém a dochuťte pistáciovou pastou. Přidejte ušlehanou šlehačku.

  8. Příprava malinového rozvaru: Smíchejte maliny, cukr a vodu, svařte. V troše vody rozmíchejte škrob a přidejte do maliny, povařte a nechte vychladnout.

  9. Kompletace: Vychladlé koblihy naplníme pistáciovým krémem a do stejného otvoru vtlačíme malinový rozvar. Ozdobte čerstvou malinou.

Špaldová mouka Nominal

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti