Recepty
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Recepty
Koblihy:
Pistáciový krém:
Malinový rozvar:
Ve vlažném mléce rozmíchejte lžičku cukru a nadrobené kvasnice, nechte 10 minut zakryté. V míse smíchejte obě mouky, zbytek cukru, citronovou kůru, vejce, žloutky a rum. Přidejte kvásek a hněťte v robotu. Po 5 minutách přidejte na kostičky nakrájené máslo a dále zpracovávejte 10 minut. Na závěr přidejte sůl.
Nechte vykynout do 2,5 násobné velikosti na teplém místě, nebo přes noc v lednici.
Z vykynutého těsta si odvažte kousky po 60 g a vytvarujte kuličky. Nechte znovu kynout.
Rozpalte v hrnci litr oleje na smažení na 170-180 °C. Koblihy smažte dozlatova z obou stran, nechejte okapat a poté obalte v cukru.
Příprava pistáciového krému: Den předem ohřejte mléko s vanilkovým luskem a nechte infuzovat. Mléko bude mít výraznější vanilkovou chuť.
Vyšlehejte cukr s žloutky. Sceďte mléko a postupně přidejte do směsi. Přidejte mouku a směs provařte za stálého míchání, poté nechte vychladnout a chlaďte v lednici.
Druhý den prošlehejte zchladlý krém a dochuťte pistáciovou pastou. Přidejte ušlehanou šlehačku.
Příprava malinového rozvaru: Smíchejte maliny, cukr a vodu, svařte. V troše vody rozmíchejte škrob a přidejte do maliny, povařte a nechte vychladnout.
Kompletace: Vychladlé koblihy naplníme pistáciovým krémem a do stejného otvoru vtlačíme malinový rozvar. Ozdobte čerstvou malinou.