Recepty

Krekry se středomořskými bylinkami (bez lepku) s tuňákovou pomazánkou

Objevte jednoduchý a lahodný recept na křehké slané krekry bez lepku, ideální jako svačina nebo příloha k dipům. Jako bonus přidáváme recept na rychlou tuňákovou pomazánku. Snadná příprava a skvělá chuť!

Postup

  1. Odměřené koření v hmoždíři rozemneme najemno, smícháme s česnekem, se solí, cukrem, práškem do pečiva a moučnou směsí.

  2. Přidáme změklé máslo, smetanu, sýr a vejce.

  3. Důkladně prohněteme těsto, které dáme na hodinku odležet do chladu.

  4. Vyválíme na tenký plát (tenčí než linecké sušenky) a vykrajujeme zvolený tvar (lehce podsypáváme kukuřičnou moukou).

  5. Pečeme při 170 °C do mírného zrůžovění asi 20 minut. 

    Náš tip: Pokud si nechceme hrát třeba s kolečky, stačí, když tence rozválené těsto přeneseme pomocí válečku přímo na plech a tam jej rozkrájíme na čtverečky ozdobným rádlem. Po upečení se jednotlivé kousky od sebe snadno oddělí.

Tuňáková pomazánka: 300 g žervé, 1 velká plechovka tuňáka ve vlastní šťávě, 1 větší jarní cibulka nakrájená nadrobno, 1 lžička dijonské hořčice, citronová šťáva, pepř čerstvě mletý, sůl  Vše společně umícháme a máme hotovo. Přejeme dobrou chuť. 

Krekry bez lepku

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti