Recepty

Slaná špenátová roláda

Zelená jaru! To je naše slaná špenátová roláda ze špaldové mouky. Dobrou chuť!

Postup

  1. Oddělte vejce na bílky a žloutky. V míse ušlehejte bílky do tuha, aby vznikl sníh.

  2. Do větší mísy vmíchejte špenát, žloutky, mouku, rozmačkaný česnek, pepř a sůl.

  3. Jemně přidejte sníh z bílků do špenátové směsi a opatrně promíchejte.

  4. Na plech vyložený pečicím papírem roztáhněte směs do rovnoměrného plátu a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut, dokud roláda nezíská zlatavou barvu.

  5. Po upečení opatrně sundejte plát z plechu a ještě horký stočte do rolády. Nechte vychladnout.

  6. Příprava náplně: Všechny ingredience na náplň dejte do mísy (Žervé, smetanu, zakysanou smetanu, sůl, pepř a bylinky) a společně ušlehejte do hladké konzistence. Pokud je náplň příliš tuhá, můžete přidat trochu mléka nebo vody.

  7. Roládu po vychladnutí opatrně rozviňte, naneste na ni připravenou náplň a znovu srolujte.

Podávejte nakrájené na plátky a užijte si chutné občerstvení!

Špaldová mouka Nominal

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti