Recepty

Špaldové chlebové placky Orient

Postup

  1. Koření se solí rozdrtíme v hmoždíři a smícháme s moukou a práškem do pečiva. Pak přidáme ostatní suroviny. Vyhněteme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.
  2. Těsto si rozdělíme na šest pravidelných kousků. Z každého vytvoříme kuličku, kterou rozválíme na 4–5 mm silnou placku. Jednu stranu posypeme černým sezamem a válečkem semínka „zaválíme“. Pečeme na rozehřáté litinové nebo tlustostěnné pánvi téměř na sucho 3 minuty po každé straně. Placky jsou nejlepší čerstvé, ty, co nesníme hned, uchováváme v utěrce. Chlebové placky slouží jako zajímavá příloha nejen k podzimním polévkám jako dýňová či cuketová, ale také k dušené zelenině nebo indickým receptům a kari. Koření dodává plackám osobitou chuť.
Mouka

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti