Recepty

Špaldový quiche s hráškem a fetou

Špaldový quiche s hráškem a fetou je zdravý a chutný pokrm, ideální jako lehký oběd nebo večeře. Kombinace hrášku a fety přináší osvěžující chuť. Zkuste ho!

Postup

  1. V robotu s metlou zpracujte studené máslo, hladu mouku, sůl a ledovou vodu, až vznikne kompaktní hmota. Uložte těsto do lednice na minimálně 30 minut.
  2. Těsto vyválejte a natlačte do koláčové formy, poté opět nechejte v lednici minimálně 30 minut. Na těsto položte papír na pečení a zatěžkejte ho fazolemi.
  3. Pečte v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 20 minut.
  4. Příprava náplně: Na másle zpěňte cibuli nakrájenou na půl kolečka, dokud nezesklovatí. Přidejte lžíci cukru a sůl, lehce zkaramelizujte. Cibuli odstavte a zalijte smetanou, přidejte 2/3 hrášku, rozšlehaná vejce a riccotu. Dochuťte solí a pepřem.

  5. Nalijte směs na předpečené těsto. Poklaďte asi 150 g rozdrobené fety a posypte zbytkem hrášku. 

  6. Pečte na 150 °C přibližně 45 minut. 

  7. Po upečení nechte quiche vychladnout, následně ozdobte zbytkem fety, rukolou nebo bylinkami. 

Špaldová mouka Nominal

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti