Recepty

Velikonoční kynutý koláč (bez lepku)

Ptáte se, proč velikonoční? Na to určitě přijdete na konci receptu. Nechte se překvapit! 

Postup

  1. Nejprve si připravíme náplně. Mletý mák svaříme s mlékem, přidáme trochu povidel nebo jiné zavařeniny a osladíme. Můžeme přidat i trochu skořice. Tvarohovou náplň připravíme smícháním všech ingrediencí. Meruňky necháme na sítku okapat.

  2. Všechny ingredience na těsto najednou smícháme a dobře prohněteme. Těsto necháme asi 5 minut odpočinout a pak roztlačíme buď na vymazaný plech nebo do kulaté formy (několika menších kulatých).

  3. Potřeme celou plochu vrstvou makové náplně, na několika místech pak vytvoříme další vrstvu, tentokrát tvarohové náplně, ve tvaru usmaženého vejce (tzv. volského oka).

  4. Do středu každého „bílku“ položíme půlku zavařené meruňky. Necháme nakynout.

  5. Pečeme při 170 °C asi 25 min (záleží na velikosti formy).

Velikonoční kynutý koláč bez lepku

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti