Recepty

Velikonoční věnec s uzeným masem (bez lepku)

Velikonoční stůl nebo třeba občerstvení na výletě jarní přírodou můžeme obohatit slaným "koláčem" s uzeným masem a jarními bylinkami. Pojďme na to!

Postup

  1. Cibulku nakrájíme, mírně ji osmažíme na sádle a na chvíli přidáme pokrájené bylinky a lehce popepříme. Těsto zaděláme ze směsi, vody, vína a droždí a přidáme vychladlou osmahnutou cibulku s bylinkami (a tukem). Do vymíchaného těsta přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a ještě dobře promícháme.

  2. Důkladně vymazanou dortovou formu s bábovkovým středem naplníme těstem a necháme kynout pokud možno v teplejším prostředí (např. v temperované troubě asi 1 hodinu – záleží na podmínkách). Před pečením potřeme povrch věnce olivovým olejem. Pečeme 50–60 min. při teplotě 180 °C.

    Náš tip: Stejné těsto můžeme upéct i v muffinových formičkách, ale doba pečení bude samozřejmě kratší. Dobrou chuť!

Velikonoční věnec s uzeným masem

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti