Držíš bezlepkovou dietu? Jáhlová kaše Nomina ti může být dobrým společníkem. A nejen tobě. Hledáš rychlou svačinu, nutričně vyváženou snídani, nebo máš prostě na něco chuť? Vyzkoušej naši instantní jáhlovou kaši. Obiloviny předem šetrně tepelně zpracujeme tak, aby se už nemusely vařit a kaše byla hotová za pár minut. Zachovají si však svou výživovou hodnotu. Kaše může být vždy po ruce.
Je vyrobena ze dvou přirozeně bezlepkových plodin prosa a kukuřice. Má jemnou konzistenci, příjemnou chuť a lehkou stravitelnost.

Ve složení jako obvykle nenajdeš mléko, přidaný cukr ani jiné ochucovadlo. Jen obiloviny.

 

Použité suroviny:
Skladování:

Průměrné výživové hodnoty:
Balení:
Upozornění:
60 % jáhly, kukuřičná krupice.
Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem.
Energie: 1633 kJ/385 kcal; tuky: 2,1 g; sacharidy: 80 g; vláknina: 3 g; bílkoviny: 10 g
300 g
Neobsahuje lepek, GMO, mléko, vejce, soju ani přidaný cukr. 

 

 Neboj se experimentovat!


Jáhlovou kaši si můžeš připravit podle svých vlastních představ. Je jen na tobě, čím si ji ochutíš či jak bude hustá. Ty si volíš, čím ji osladíš a jak sladká bude. Pár tipů pro její přípravu:

 

- kaši lze míchat s horkým mlékem, ořechovým mlékem (kokosové, mandlové, aj.), rostlinným mlékem, ale i s vodou a jogurtem
- ke slazení není jen cukr, nabízí se med, javorový sirup, obilné sirupy apod., ale nasládlou chuť má i běžné mléko
- s kaší kamarádí všechny druhy ovoce, nejlépe čerstvého, dobře ochutí i sušenéhodit se může trocha koření, skořice je - samozřejmostí, ale vyzkoušet lze třeba špetka hřebíčku a jiné
- nesmíme zapomenout na oříšky a semínka
- pro mlsné jazýčky můžeme přidat kvalitní čokoládu či domácí zavařeninu
- nezapomeň, že si hustou kaši můžeš připravit i "na slano". Pak se do ní hodí třeba nějaké zelené bylinky nebo česnek.
- Kaši si můžeš připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budeš mít po ruce instantní jáhlovou kaši.

 

 

Co by tě mohlo zajímat


Víš, že čeština je jeden z mála jazyků, který má zvláštní slovo pro oloupané semínko prosa a nazývá ho jáhly?

 

Proso je jedna z nejstarších kulturních plodin na světě. Tato obilnina pochází z Číny a východní Asie. Podobně jako pohanka byla významnou součástí jídelníčku našich předků a podobně jako ona se dnes opět na naše talíře vrací. Plody prosa jsou malé žluté kuličky (asi 1 mm), které se broušením loupou.

 

Jáhly jsou dobře stravitelné, ale výživné a syté. Mají příznivý poměr mezi množstvím bílkovin, sacharidů a tuků. Mají vysoký obsah vitamínů (A,B) a minerálů. Jsou doporučovány „západní i východní" medicínou, a to jak pro děti, maminky, studenty či sportovce, tak jako součást stravy při některých onemocněních či rekonvalescenci. A samozřejmě jsou přirozeně bezlepkové, vhodné pro celiaky.

 

Jáhlová kaše Nomina je VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR