Držíš bezlepkovou dietu? Jáhlová kaše Nomina ti může být dobrým společníkem. A nejen tobě. Hledáš rychlou svačinu, nutričně vyváženou snídani, nebo máš prostě na něco chuť? Vyzkoušej naši instantní jáhlovou kaši. Obiloviny předem šetrně tepelně zpracujeme tak, aby se už nemusely vařit a kaše byla hotová za pár minut. Zachovají si však svou výživovou hodnotu. Kaše může být vždy po ruce.
Je vyrobena ze dvou přirozeně bezlepkových plodin prosa a kukuřice. Má jemnou konzistenci, příjemnou chuť a lehkou stravitelnost.
Ve složení jako obvykle nenajdeš mléko, přidaný cukr ani jiné ochucovadlo. Jen obiloviny.
Použité suroviny: Skladování: Průměrné výživové hodnoty: Balení: Upozornění: |
60 % jáhly, kukuřičná krupice. Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem. Energie: 1633 kJ/385 kcal; tuky: 2,1 g; sacharidy: 80 g; vláknina: 3 g; bílkoviny: 10 g 300 g Neobsahuje lepek, GMO, mléko, vejce, soju ani přidaný cukr. |
Neboj se experimentovat!
Jáhlovou kaši si můžeš připravit podle svých vlastních představ. Je jen na tobě, čím si ji ochutíš či jak bude hustá. Ty si volíš, čím ji osladíš a jak sladká bude. Pár tipů pro její přípravu:
- kaši lze míchat s horkým mlékem, ořechovým mlékem (kokosové, mandlové, aj.), rostlinným mlékem, ale i s vodou a jogurtem
- ke slazení není jen cukr, nabízí se med, javorový sirup, obilné sirupy apod., ale nasládlou chuť má i běžné mléko
- s kaší kamarádí všechny druhy ovoce, nejlépe čerstvého, dobře ochutí i sušenéhodit se může trocha koření, skořice je - samozřejmostí, ale vyzkoušet lze třeba špetka hřebíčku a jiné
- nesmíme zapomenout na oříšky a semínka
- pro mlsné jazýčky můžeme přidat kvalitní čokoládu či domácí zavařeninu
- nezapomeň, že si hustou kaši můžeš připravit i "na slano". Pak se do ní hodí třeba nějaké zelené bylinky nebo česnek.
- Kaši si můžeš připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budeš mít po ruce instantní jáhlovou kaši.
Co by tě mohlo zajímat
Víš, že čeština je jeden z mála jazyků, který má zvláštní slovo pro oloupané semínko prosa a nazývá ho jáhly?
Proso je jedna z nejstarších kulturních plodin na světě. Tato obilnina pochází z Číny a východní Asie. Podobně jako pohanka byla významnou součástí jídelníčku našich předků a podobně jako ona se dnes opět na naše talíře vrací. Plody prosa jsou malé žluté kuličky (asi 1 mm), které se broušením loupou.
Jáhly jsou dobře stravitelné, ale výživné a syté. Mají příznivý poměr mezi množstvím bílkovin, sacharidů a tuků. Mají vysoký obsah vitamínů (A,B) a minerálů. Jsou doporučovány „západní i východní" medicínou, a to jak pro děti, maminky, studenty či sportovce, tak jako součást stravy při některých onemocněních či rekonvalescenci. A samozřejmě jsou přirozeně bezlepkové, vhodné pro celiaky.
Jáhlová kaše Nomina je VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.