Cereální kaše NOMINA pohanková (bez lepku)

Bez lepku Vegan

Držíte bezlepkovou dietu? Pohanková kaše Nomina je ideálním společníkem, nejen pro vás! Tato kaše, známá svou přirozenou chutí a jemným oříškovým nádechem, si jistě získá každého, kdo ji ochutná.

Obiloviny šetrně tepelně zpracováváme tak, aby nebylo potřeba je vařit, což znamená, že si zachovávají svou výživovou hodnotu a vy si můžete pochutnat na hotové kaši již za pár minut.

V našem složení nenajdete mléko, přidaný cukr ani žádná umělá ochucovadla – jen kvalitní obiloviny. Vyzkoušejte pohankovou kaši Nomina a užijte si jednoduché a zdravé jídlo plné chuti!

Složení: loupaná pohanka
Skladování: Při relativní vlhkosti do 75 % a teplotě do 30 °C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem.
Upozornění: Neobsahuje lepek, GMO, mléko, vejce.
Výživové údaje / 100g: Energie 1563 kJ / 370 kcal * tuky 2,6 g * NMK 0,6 g * sacharidy 70 g * cukry 0,6 g * vláknina 4,9 g * bílkoviny 14 g * sůl <0,01 g

Trvanlivost

Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců.
Balení: 300 g
  • Příprava

    Nebojte se experimentovat!

    Pohankovou kaši Nomina si můžete připravit podle svých vlastních představ. Není ochucená, vy sami si volíte, jaké další suroviny či sladidla chcete či můžete použít. Kaše žádné alergeny neobsahuje. Je instantní, prošla již tepelnou úpravou. Díky tomu ji můžete připravit ke konzumaci za pár minut.  Je jen na vás, čím si ji ochutíte či jak bude hustá. Vy si volíte, čím ji osladit a jak sladká bude. Je vhodná k přípravě nasladko i naslano. Je výživná (nutričně bohatá), sytá a dobře stravitelná. Kaši si můžete připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budete mít po ruce instantní pohankovou kaši Nomina.

    Pár tipů:
    • Kaši můžete zamíchat v horkém mléce, v oblíbeném rostlinném mléce (kokosovém, mandlovém, rýžovém aj.) nebo např. v jogurtu s vodou.
    • Použijte přibližně troj- až čtyřnásobné množství horké tekutiny a hustotu "dolaďte" podle svých představ. Počítejte s tím, že kaše během 3-5 minut nabobtná a zhoustne.
    • Sladit? Dochucovat lze např. medem nebo některým sladkým rostlinným sirupem (obilným, javorovým, čekankovým, ...). Ale nasládlou chuť má již mléko.
    • S kaší kamarádí všechny druhy ovoce, nejlépe čerstvého, dobře ochutí i sušené.
    • Hodit se může trocha koření. Skořice či badyán jsou samozřejmostí, ale vyzkoušet lze i špetku hřebíčku a jiné.
    • Bílkoviny dodá jogurt nebo hrudkový tvaroh.
    • Nesmíme zapomenout na semínka a oříšky.
    • Pro mlsné jazýčky můžeme přidat kvalitní čokoládu nebo domácí zavařeninu.
    • Anebo úplně jinak. Hustou kaši lze připravit i jako pokrm slaný. Sem pak patří spíše bylinky, česnek, houby, parmezán, cibulka či avokádo.
  • Kaše není jen na kaši

    Výrobek můžete použít také

    • k zahušťování polévek či omáček
    • jako pojivo do mletých masových či zeleninových směsí (karbanátky)
    • k zahušťování cukrářských náplní (př. jablečná, tvarohová)
  • Mohlo by vás zajímat

    Plody pohanky jsou trojboké nažky hnědé barvy a pro zpracování na kaši se musí oloupat. Aby si zachovaly co největší množství ceněného rutinu, používáme vždy pohanku loupanou mechanicky. Po tepelném zpracování chutnají po oříškách a tato chuť se projeví i v naší kaši. Komplexní sacharidy pohanky jsou tím správným zdrojem energie, protože se do těla uvolňují postupně. Sacharidy zároveň přispívají k udržování normální funkce mozku.

     

    Pohanka je bezlepková a pohanková kaše Nomina je proto VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti