Oblíbená instantní kaše. Ptáte se proč? Díky svému přirozenému charakteru. Obiloviny předem šetrně tepelně zpracujeme tak, aby se už nemusely vařit a kaše byla hotová za pár minut, aby si však zároveň zachovaly svou výživovou hodnotu. Tahle kaše se vyrábí z prastaré obiloviny, pluchaté pšenice špaldy. Má velmi příjemnou oříškovou chuť. Protože ji zpracováváme v její celozrnné podobě, zachovává si množství cenných nutričních látek!

 

Ve složení jako obvykle nenajdeš mléko, přidaný cukr ani jiné ochucovadlo. Jen obiloviny.

 

Složení:
celozrnná pšenice špalda
Skladování: Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem.
Průměrné výživové hodnoty: Energie 1520kJ/360kcal * tuky 2,2g * NMK 0,5g * sacharidy 66g * cukry 0,7g * vláknina 9,2g * bílkoviny 12g * sůl <0,01g
Balení: 300g
Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců.
Upozornění:

Neobsahuje GMO, mléko, vejce. Obsahuje lepek.

 

Jak na přípravu?

Nebojte se experimentovat!

Špaldovou kaši Nomina si můžete připravit podle svých vlastních představ. Není ochucená, vy sami si volíte, jaké další suroviny či sladidla chcete či můžete použít. Je instantní, prošla již tepelnou úpravou. Díky tomu ji můžete připravit ke konzumaci za pár minut.  Je jen na vás, čím si ji ochutíte či jak bude hustá. Vy si volíte, čím ji osladit a jak sladká bude. Je vhodná k přípravě nasladko i naslano. Je výživná (nutričně bohatá), sytá a dobře stravitelná. Kaši si můžete připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budete mít po ruce instantní špaldovou kaši Nomina.

Pár tipů:

  • Kaši můžete zamíchat v horkém mléce, v oblíbeném rostlinném mléce (kokosovém, mandlovém, rýžovém aj.) nebo např. v jogurtu s vodou.
  • Použijte přibližně troj- až čtyřnásobné množství horké tekutiny a hustotu "dolaďte" podle svých představ. Počítejte s tím, že kaše během 3-5 minut nabobtná a zhoustne.
  • Sladit? Dochucovat lze např. medem nebo některým sladkým rostlinným sirupem (obilným, javorovým, čekankovým, ...). Ale nasládlou chuť má již mléko.
  • S kaší kamarádí všechny druhy ovoce, nejlépe čerstvého, dobře ochutí i sušené. 
  • Hodit se může trocha koření. Skořice či badyán jsou samozřejmostí, ale vyzkoušet lze i špetka hřebíčku a jiné.
  • Bílkoviny dodá jogurt nebo hrudkový tvaroh.
  • Nesmíme zapomenout na semínka a oříšky.
  • Pro mlsné jazýčky můžeme přidat kvalitní čokoládu nebo domácí zavařeninu.
  • Anebo úplně jinak. Hustou kaši lze připravit i jako pokrm slaný. Sem pak patří spíše bylinky, česnek, houby, parmezán, cibulka či avokádo. 

 

Kaše není jen na kaši 

Výrobek můžete použít také

  • k zahušťování polévek či omáček
  • jako pojivo do mletých masových či zeleninových směsí (karbanátky)
  • k zahušťování cukrářských náplní (př. jablečná, tvarohová)

 

Mohlo by vás zajímat

Špalda je starý druh obiloviny a je považována za pramáti dnešní pšenice. V současné době zažívá svoji velkou renesanci. Určitě je to pro její výživovou hodnotu a snadnou stravitelnost. V kaši Nomina je použita ve své celozrnné podobě, je proto přirozeným zdrojem dietní vlákniny pro náš organismus. Vláknina má jemnou strukturu vláken, díky níž je velmi dobře snášena, podporuje trávení a střevní peristaltiku. Komplexní sacharidy špaldy jsou pak pro náš organismus správným zdrojem energie, protože se do těla uvolňují postupně. Sacharidy zároveň přispívají k udržování normální funkce mozku. Překvapit může její příjemně oříšková chuť.

Více informací o špaldě z pohledu tradičního léčitelství nebo trdiční čínské medicíny určitě najdete jinde.

I přes její nesporné kvality kaše NENÍ VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.

 

 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR