Postup

  1. Suroviny promícháme a trpělivě hněteme až do vzniku vláčného těsta. To necháme (chráněné před okoráním) asi 30 minut odpočinout.
  2. Pro přípravu náplně potřebujeme pyré z dýně. Dýně Hokkaidó se zpracovává i s oranžovou slupkou. Můžeme ji buď upéct v troubě, nebo stačí pokrájet na menší kostky, vložit do hrnce, podlít troškou vody a podusit do změknutí. Poté dýni rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme, promícháme s Lučinou a přidáme prolisovaný česnek (tak akorát, spíše méně). Můžeme přidat i trochu strouhaného parmazánu, dochutíme pepřem a solí (pozor, Lučina už je slaná). Nakonec vmícháme posekané bylinky – šalvěj je k dýni vynikající. Kdo nemá rád šalvěj, může použít lístky tymiánu.
  3. Těsto rozválíme na tenkou placku. Moc nelepí, ale můžeme si podsypávat například hladkou kukuřičnou nebo pohankovou moukou. Z tenounké placky vykrajujeme buď čtverečky, a pokud jsme trpělivější, můžeme i kolečka. Spodní dílky těsta pomažeme rozšlehaným vejcem (hlavně okraje), pak naklademe náplň, raviolku uzavřeme druhou vrstvou těsta a dobře přitiskneme okraj. Hotové těstoviny vaříme asi 10 minut ve vroucí osolené vodě.
Směs na chléb rustikální
  1. Šalvějové máslo: Do rozpuštěného másla přidáme hrst lístků šalvěje a necháme „smažit“. Šalvěj máslo příjemně ochutí. Hotové ravioli přelijeme máslem a posypeme strouhaným parmazánem.
Ravioli detail

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti