Připravte si vynikající dýňové ravioli s náplní z dýně Hokkaidó, kterou jednoduše smícháte s Lučinou, česnekem a bylinkami pro bohatou chuť. Těsto rozválíte na tenké placky, které naplníte dýňovou směsí a povaříte ve vroucí vodě, poté podáváte s voňavým šalvějovým máslem a strouhaným parmazánem.
Ingredience
Těsto
200 g směsi Nominal na chléb se lněnou vlákninou či rustikální
2 vejce
1 PL stolního oleje
2 PL vody
Náplň
200 g pyré z dýně Hokkaidó
70 g Lučiny
1 malý stroužek česneku
parmazán
sůl
pepř
bylinky – lístky tymiánu nebo šalvěj
Na dochucení: šalvějové máslo (máslo, lístky šalvěje) strouhaný parmazán
Postup
Suroviny promícháme a trpělivě hněteme až do vzniku vláčného těsta. To necháme (chráněné před okoráním) asi 30 minut odpočinout.
Pro přípravu náplně potřebujeme pyré z dýně. Dýně Hokkaidó se zpracovává i s oranžovou slupkou. Můžeme ji buď upéct v troubě, nebo stačí pokrájet na menší kostky, vložit do hrnce, podlít troškou vody a podusit do změknutí. Poté dýni rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme, promícháme s Lučinou a přidáme prolisovaný česnek (tak akorát, spíše méně). Můžeme přidat i trochu strouhaného parmazánu, dochutíme pepřem a solí (pozor, Lučina už je slaná). Nakonec vmícháme posekané bylinky – šalvěj je k dýni vynikající. Kdo nemá rád šalvěj, může použít lístky tymiánu.
Těsto rozválíme na tenkou placku. Moc nelepí, ale můžeme si podsypávat například hladkou kukuřičnou nebo pohankovou moukou. Z tenounké placky vykrajujeme buď čtverečky, nebo kolečka. Spodní dílky těsta pomažeme rozšlehaným vejcem (hlavně okraje), pak naklademe náplň, raviolku uzavřeme druhou vrstvou těsta a dobře přitiskneme okraj. Hotové těstoviny vaříme asi 10 minut ve vroucí osolené vodě.
Šalvějové máslo: Do rozpuštěného másla přidáme hrst lístků šalvěje a necháme „smažit“. Šalvěj máslo příjemně ochutí. Hotové ravioli přelijeme máslem a posypeme strouhaným parmazánem.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Zobrazit podrobnosti