- Kaši připravte dle návodu na obalu a vmíchejte tvaroh a lněný olej.
- Ovoce povařte doměkka s trochou sladidla, vmíchejte chia semínka a nechte vychladnout.
- Domácí granola: Co nejzralejší banány rozmixujte a v míse smíchejte se zbývajícími surovinami kromě čokolády: s rozpuštěným kokosovým tukem, vločkami, kokosovými chipsy, mletým lnem, dýňovými, slunečnicovými a chia semínky, nasekanými rozinkami, skořicí a solí. Rozložte směs na jeden či dva velké plechy vyložené pečicím papírem a povrch uhlaďte. Pečte v troubě vyhřáté na 150 °C asi 40 minut. Vždy po 10 až 15 minutách směs rozbijte na kousky vařečkou a zamíchejte. Průběžně kontrolujte, jestli se nepálí. Ihned po vytažení z trouby smíchejte s nasekanou čokoládou, nechte do druhého dne vychladnout na plechu a uchovávejte v uzavřené dóze. Granola vydrží minimálně 2 týdny.
- Na dno zavařovací sklenice nasypejte granolu, zalijte kaší a chia džemem, podle chuti obložte čerstvým ovocem a zavíčkujte. Do konzumace uchovávejte v lednici nebo v chladicí tašce.
Tip: Dýňová a slunečnicová semínka můžete nahradit podobnou gramáží nasekaných ořechů (lískové, pekany, mandle).