Recepty

Makovo-tvarohové muffiny

Vychutnejte si lahodné makovo-tvarohové muffiny, které jsou nejen chutné, ale také výživné! Díky vysokému obsahu tvarohu a máku představují vynikající zdroj přírodního vápníku.

Postup

  1. Vejce, cukr a stolní olej mícháme v robotu. Přidáme tvaroh (volíme měkký nebo jemný – mají vyšší obsah bílkovin), bílý jogurt a strouhanou citrónovou kůru.
  2. Sypké suroviny – mouku, sůl, prášek do pečiva a celý mák – v misce propojíme a přimícháme do hmoty.
  3. Takto připravené těsto nadávkujeme do muffinových košíčků, papírových nebo trvalých. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme 10 minut. Poté teplotu zvedneme na 180 °C a dopékáme cca dalších 15–20 minut. Do těsta můžeme přihodit i pár oříšků či rozinek. 
Muffiny

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti