Vychutnejte si lahodné makovo-tvarohové muffiny, které jsou nejen chutné, ale také výživné! Díky vysokému obsahu tvarohu a máku představují vynikající zdroj přírodního vápníku.
Ingredience
200 g celozrnné špaldové mouky Nominal
80 g nemletého máku
100 g třtinového cukru
20 g vanilkového cukru (balíček)
250 g měkkého nebo jemného tvarohu (kostka/vanička)
12 g prášku do pečiva
3 vejce
120 ml stolního oleje
100 g bílého jogurtu
velká špetka soli
citrónová kůra strouhaná
Postup
Vejce, cukr a stolní olej mícháme v robotu. Přidáme tvaroh (volíme měkký nebo jemný – mají vyšší obsah bílkovin), bílý jogurt a strouhanou citrónovou kůru.
Sypké suroviny – mouku, sůl, prášek do pečiva a celý mák – v misce propojíme a přimícháme do hmoty.
Takto připravené těsto nadávkujeme do muffinových košíčků, papírových nebo trvalých. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme 10 minut. Poté teplotu zvedneme na 180 °C a dopékáme cca dalších 15–20 minut. Do těsta můžeme přihodit i pár oříšků či rozinek.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Zobrazit podrobnosti