Recepty

Špaldové linecké cukroví

Připravte si lahodné linecké cukroví z naší kvalitní špaldové mouky z Vysočiny! Toto tradiční cukroví se vyznačuje jemnou chutí a křehkou texturou, která potěší každého milovníka sladkých dobrot. Ideální pro vánoční svátky, kdy si můžete vychutnat zdravější alternativu klasického receptu!

Postup

  1. Temperované suroviny smícháme a vyhněteme v hladké těsto. Necháme v chladnu odležet minimálně 1 hodinu. Těsto vyválíme na plát o tloušťce 3 mm a z něj vykrajujeme tvary, vždy dva stejné , horní s otvorem. Pečeme při 170-180 °C asi 13 min do mírného zrůžovění. Po vychladnutí slepujeme pikantní (např. rybízovou) marmeládou.

Náš tip: Sušenky můžeme slepovat i jinými druhy krémů. Těsto můžeme použít na linecké košíčky. Základní těsto můžeme ochutit i polévkovou lžící kakaa. Chcete-li péct z třtinového cukru a máte jen krystalový, není problém jej v nožovém mlýnku na kávu semlít na jemnou moučku. 

Mouka

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti