Ještě jste o něm neslyšeli? Takzvaný „mug cake“ je teplý dezert, jehož pojmenování vychází z anglického slova „mug“, tedy hrnek. Ten je v tomto případě zároveň mísou i pekařskou formou. Kouzlo hrníčkového dortíku je mimo jiné v tom, že je připraven během pěti minut od okamžiku, kdy se rozhodnete mlsat. Musíte mít samozřejmě po ruce základní suroviny, zbytek už zařídí mikrovlnka.

 

Takové mlsání v pytlíčku pro vás máme i v Nominalu. Všechny suché ingredience jsme již smíchali, aby zůstala zachována bezlepkovost. Do hrnečku pak stačí přidat jen trochu oleje a mléko (kravské nebo libovolné rostlinné) a dobře promíchat. Pokud místo mléka přidáte podmáslí či kefír, je potřeba prodloužit čas pečení asi o 15 s. Při přípravě hrníčkového dortíku musíte na své mikrovlnce dobře nastavit VÝKON a ČAS. Není to ale nic složitého – stačí si přečíst podrobný návod na zadní straně sáčku. Syrové těsto můžete také  rozdělit do dvou menších porcelánových šálků, při pečení však musíte mít na paměti, že mikrovlnná trouba nepeče kontinuálně, a proto je nutné péct každý hrneček zvlášť. A protože je těsta v hrnečku méně, čas pečení zkraťte asi na polovinu. Těsto lze samozřejmě upéct i běžné troubě. Výsledkem bude trochu jiná textura zákusku, více podobná muffinu. Ztrácí se ovšem kouzlo rychlosti. Pečení v běžné troubě samozřejmě trvá déle. Umíchané těsto lze také rozdělit do silikonových formiček na „medvědí pracky“. Po upečení získáte misku drobného pečiva, které připomíná francouzské madlenky.

 

Do každého hrníčku jsme vložili originální chuť – v čokoládovém dortíku jsme nešetřili vybraným kakaem s intenzivní čokoládovou chutí ani jemnými čokoládovými chipsy z tmavé čokolády. Ty nesmí chybět ani v dortíku stracciatella. Milovníkům orientálních chutí udělá radost perníkový, ve kterém se snoubí vybraná směs perníkového koření s jemným nádechem kakaa. Čtveřici doplňuje jednoduchý dortík s chutí citrónu a citrónové kůry.

 

Vláčná textura hotového dezertu potěší každý mlsný jazýček, ale my doporučujeme výsledný dojem ještě vylepšit. Co třeba šlehanou nebo zakysanou smetanou, jogurtem nebo ovocem? K čokoládové příchuti skvěle sednou maliny, jahody, višně či mango, k perníkovému plátky pomeranče, jablka, hrušky či švestky. Stracciatella a citrón se krásně snoubí s drobnými bobulemi, drcenými oříšky či strouhaným kokosem.

 

Sladkými pytlíčky můžete potěšit nejen sebe, ale i své blízké. Mug cake může čekat ve spíži třeba na nečekanou návštěvu, na pokec s kamarádkou nebo dětskou oslavu můžete přinést zákusek, který připravíte za pár minut. Studentům na kolej můžete do batohu přibalit pytlíček, aby měli po čem sáhnout, až je bude „honit mlsná“.

 

My vám k tomu přejeme dobrou chuť!

Blog / Novinky

Nesem vám Nominy II.

Druhé vydání našeho občasníku Nominy je tady.

Nesem vám Nominy

Naše tisková prvotina, občasník Nominy najdete zde :)

Máme nový web!

Dali jsme hlavy dohromady a spustili jsme nové webové stránky!

Jednoporcovky Nomina

Tři nové kaše Nomina jsou nachystány tak, aby jednoduše posloužily k přípravě jednoho vydatného pokrmu.

Skrytý lepek v potravinách - na co si dát pozor

Všeobecně platí, že bezlepkové potraviny můžeme rozdělit na přirozeně bezlepkové a takové, ze kterých byl lepek odstraněn během výrobního procesu.

Jak na zdravou snídani

Pojďme si ukázat, jak lze stravou podstatně ovlivňovat naší imunitu, abychom odolali nastydnutí nebo i případné chřipce či angíně.

Využijte výhod nového věrnostního programu.

Čeká na vás spousta nových dárkových předmětů :)

Inulin

Nové jednoporcové kaše neobsahují pouze obiloviny, ale také suroviny, o jejichž pozitivních účincích na lidské tělo jste možná nevěděli

Extruze - Jak se dělá kaše

Jak se vlastně cereálie zpracovávají, aby je bylo možné tak snadno „přetvořit“ na kaši.

Pšeničný deproteinovaný škrob x přirozeně bezlepkové suroviny

Možná, že někteří s bezlepkovou dietou teprve začínáte, někteří ji už nějakou dobu dodržujete a s deproteinovaným pšeničným škrobem se ve výrobcích se...

První příkrmy aneb začínáme s kaší

To nejlepší, nejkomplexnější a nejšetrnější, čím můžeme naplnit bříška našich nejmenších, je bez diskuze mateřské mléko...

Je tady Nomík

Do naší rodinky cereálních kaší přibyl další člen.

Druhé vydání našeho občasníku Nominy najdete zde :)

Druhé vydání našeho občasníku Nominy najdete zde :)

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR