Postup

  1. Všechny suroviny prohněteme. Můžeme (ale nemusíme) přidat vlašské ořechy, které přidáváme až ke konci hnětení, kdy už je těsto vytvořené. Těsto necháme asi 4–5 minut odpočinout.
  2. Mezitím si vymažeme formu. Těsto vložíme do formy a uhladíme povrch. Zakryjeme ho před okoráním a na teplém místě necháme kynout.
  3. Asi po 35 minutách si už nahřejeme troubu, aby nám chléb nepřekynul. Chléb pečeme při 180 °C cca 1 hodinu.
  4. Chceme-li mít povrch chleba lesklý, potřeme ho asi po 40 minutách pečení rozšlehaným vejcem.
Chléb

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti