Recepty

Kynuté špaldové koláče s brynzou a slaninou

Kynuté koláče s brynzou a slaninou jsou lahodným pokrmem, který spojuje tradiční slovenské ingredience v jedinečné chuti. Tyto koláče jsou ideálním občerstvením pro rodinná setkání, oslavy nebo jako chutná svačina. Kombinace slané brynzy a křupavé slaniny v nadýchaném těstě potěší každého.

Postup

  1. Do mísy vložte mouku, cukr, droždí, vejce a mléko. Hněťte v kuchyňském robotu asi 5 minut. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo nebo sádlo. Míchejte, dokud se tuk nezapracuje, poté přidejte sůl a hněťte, dokud nevznikne hladké, nelepivé těsto.

  2. Zakryjte mísu utěrkou a nechte těsto kynout při pokojové teplotě, dokud nevzroste do 2,5 násobného objemu (pro lepší výsledek můžete těsto přes noc nechat kynout v lednici).

  3. V misce vyšlehejte změklou brynzu se zakysanou smetanou. Slaninu nakrájejte na malé kostičky a nechte stranou.

  4. Přeneste kynuté těsto na pracovní plochu a rozdělte na přibližně stejné kousky, z nichž ukoulíte kuličky. Nechte je kynout na plechu pod utěrkou. Jakmile kuličky vykynou, zploštíte je a okraje potřete rozšlehaným vajíčkem.

  5. Do středu každého koláče dejte brynzovou náplň a posypte slaninou. Nechte ještě krátce kynout.

  6. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C (program horkovzduch) po dobu 15-20 minut, dokud nejsou koláče zlatavé.

  7. Po upečení posypte nakrájenou pažitkou. Koláče jsou nejlepší čerstvé, ale můžete je ohřát druhý den nebo je zamrazit a poté jednoduše ohřát v troubě.

 

Přejeme dobrou chuť!

Špaldová mouka Nominal

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti