Recepty
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Recepty
Na těsto:
Na náplň:
Další:
Do mísy vložte mouku, cukr, droždí, vejce a mléko. Hněťte v kuchyňském robotu asi 5 minut. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo nebo sádlo. Míchejte, dokud se tuk nezapracuje, poté přidejte sůl a hněťte, dokud nevznikne hladké, nelepivé těsto.
Zakryjte mísu utěrkou a nechte těsto kynout při pokojové teplotě, dokud nevzroste do 2,5 násobného objemu (pro lepší výsledek můžete těsto přes noc nechat kynout v lednici).
V misce vyšlehejte změklou brynzu se zakysanou smetanou. Slaninu nakrájejte na malé kostičky a nechte stranou.
Přeneste kynuté těsto na pracovní plochu a rozdělte na přibližně stejné kousky, z nichž ukoulíte kuličky. Nechte je kynout na plechu pod utěrkou. Jakmile kuličky vykynou, zploštíte je a okraje potřete rozšlehaným vajíčkem.
Do středu každého koláče dejte brynzovou náplň a posypte slaninou. Nechte ještě krátce kynout.
Pečte v předehřáté troubě na 200 °C (program horkovzduch) po dobu 15-20 minut, dokud nejsou koláče zlatavé.
Po upečení posypte nakrájenou pažitkou. Koláče jsou nejlepší čerstvé, ale můžete je ohřát druhý den nebo je zamrazit a poté jednoduše ohřát v troubě.
Přejeme dobrou chuť!
Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti