Recepty

Špaldový koláč s jablky

Díky kombinaci másla, šťavnatých jablek a skořice se každý kousek doslova rozplývá na jazyku. Tento koláč se hodí nejen jako sladké zakončení oběda, ale i jako lahodná svačina během dne. Dobrou chuť. 

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C, program horkovzduch.
  2. Koláčovou formu vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou.
  3. Očistěte jablka a rozkrájejte je na čtvrtiny. Do každé čtvrtiny udělejte podélně několik zářezů, ale nedokrojte úplně.
  4. Změklé máslo, sůl a cukr společně vyšlehejte. Postupně zašlehejte vejce a nakonec přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  5. Těsto nalijte do připravené formy, poklaďte jablky a posypte třtinovým cukrem a skořicí.
  6. Koláč pečte v předehřáté troubě asi 30-40 minut, dokud nebude zlatavý.
  7. Po upečení a zchladnutí koláč můžete posypat moučkovým cukrem.
Špaldová mouka Nominal

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti