Suroviny

120 g celozrnné špaldové mouky
80 g polohrubé mouky
160 g třtinového cukru
4 vejce
5 lžic horké vody
2 ČL kypřícího prášku (cca 10 g)
kůra z BIO citrónu
můžeme dát vanilkový cukr
asi 1 kg ovoce (třešně, rybíz, borůvky,...)

 

Postup

Mnoho z nás má léto spojené s návštěvami u babičky a plechem vonícím vajíčky s cukrem a pečeným ovocem. Tenhle tradiční moučník, ve ktrerém mouhou skončit plody naší práce na zahrádce si můžeme připravit i z celozrnné mouky.

 

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s vodou a cukrem do pěny. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Ten vmícháme do pěny. Nakonec opatrně přidáme předem promíchané mouky s kypřícím práškem. Vlijeme na vysypaný plech a poklademe ovocem. To by nemělo být mokré. Pečeme asi 30 min. při 170-180 °C.

Bublanina asi nebude jako od babičky, protože málokterá babička peče z celozrnné mouky, ale je výborná.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR