Suroviny

140 g špaldové celozrnné mouky
140 g pšeničné hl. mouky
160 g másla nebo tuku na pečení
120 g moučkového třtinového cukru
100 g arašídů
1 vejce
na zdobení:
hořká čokoláda s přídavkem soli
drcené arašídy nesolené

 

Postup

Mleté nesolené arašídy promícháme s moukou a ostatními ingrediencemi a vypracujeme vláčné těsto. To dáme aspoň na 1 hodinu do chladna odležet. Vyválíme na pomučeném povrchu cca na 3 mm a vykrajujeme tvary. Pečeme při 170 °C asi 12-13 min. Po vychladnutí namáčíme do čokolády. Velmi zajímavá je právě kombinace s použitím dnes moderní hořké čokolády s přídavkem soli. Čokoládu klasicky rozehřejeme na vodní lázni a tyčinky do ní namáčíme. Omočený konec můžeme ještě posypat arašídovou drtí.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR