Suroviny
70 g celozrnné jemné špaldové mouky Nominal 70 g pšeničné hladké mouky 80 g (másla nebo rostlinného tuku na pečení) 40 g moučkového třtinového cukru 10 g kakaa 25 g mletých neloupaných mandlí kůra z 1/2 citrónu 1/2 ČL skořice |
krém: 50 g másla nebo rostlinného tuku 50 g moučkového třtinového cukru 50 g mletých mandlí vanilkový extrakt nebo trochou vanilkového cukru nahradit cukr moučka |
ledová poleva z rumu a moučkového cukru loupané mandle na ozdobu |
Postup
Osijeme kakao, přidáme mouky, cukr, mleté mandle a skořici a promícháme. Přidáme citrónovou kůru z chemicky neošetřeného citrónu a tuk. Těsto dobře prohněteme. Necháme odležet alespoň 30 minut. Těsto vyválíme na plát silný cca 3 mm. Z něj vykrajujeme tvořítkem měsíčky. Pečeme cca 12-13 min. při 170 °C.
Sušenky slepujeme krémem. Utřeme máslo s cukrem a přidáme mleté mandle.
Horní sušenku si můžeme předem ozdobit ledovou polevou a polovinou loupané mandle.
I tento recept může být veganský.