Suroviny
110 g špaldové celozrnné mouky 100 g pšeničné hl. mouky 140 g másla nebo tuku na pečení 70 g moučkového třtinového cukru 1 balíček vanilkového cukru 1 ČL lněného semínka 2 PL horké vody 70 g mletých neloup. mandlí 30 g rozmixované kandované pomeranč. kůry |
zdobení: ledová poleva z 1 PL pomerančové šťávy a moučkového cukru loupané půlené mandle |
Postup
Jemně semleté lněné semínko smícháme s horkou vodou a necháme vychladnout. Z této "kašičky" a ostatních ingrediencí pak vytvoříme vláčné těsto, které necháme min. 1 hodinu odležet. Vyválíme na 3 mm a vykrajujeme hvězdičky. Pečeme při 170 °C asi 12 min. Povrch upečených sušenek zdobíme pomerančovou polevou a půlkou mandle.
Tip: Do těsta je možné přidat i špetku skořice.