400 g špaldové mouky hladké Nominal

60 g sádla (ghí, oleje)

5 g soli

200 ml horké vody

1 g kypřícího prášku

Postup:

Mouku promícháme se solí a kypřícím práškem. Tuk do mouky vpravíme, jako bychom připravovali drobenku. Nám nejvíce chutná vepřové sádlo, místo másla doporučujeme raději ghí, možný je i olej. Poté přiléváme horkou vodu a mícháme. Vzniklé těsto necháme aspoň 1 hodinu odpočinout.

Tortilly pečeme na suché tlustostěnné (litinové) pánvi. Podle velikosti pánve si nachystáme kousky cca 70 g. S minimem mouky rozválíme na tenkou placku, ihned překládáme na rozpálenou pánev a krátce pečeme po obou stranách do zrůžovění (a vytvoření bublin).

Placky uchováváme zabalené v utěrce, aby neztratily vlhkost a byly ohebné.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR