Suroviny

240 g celozrnné špaldové mouky Nominal
50 g moučkového cukru
160 g másla
100 g mletých ořechů (či mandlí)
25 g vejce (půlka vejce)
vanilínový cukr a
cukr moučka na obalení

 

Postup

Všechny suroviny - mouku, přesátý moučkový cukr, změklé máslo, ořechy a vejce smícháme, dobře prohněteme a necháme odležet alespoň 1 hodinu v chladnu. Z těsta tvarujeme rohlíčky. Pečeme při 170 °C do zrůžovění (cca 15 min). Teplé obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilínovým.


Vlašské ořechy můžeme nahradit lískovými oříšky nebo mandlemi. Běžně se do vanilkových rohlíčků dává jen žloutek. Doporučuji raději půlku celého vejce. Díky povaze celozrnné mouky jsou rohlíčky křehké i tak. Určitě je lépe nechat rohlíčky nějaký ten den odležet.



Tip: Nemusíte se bát podobným způsobem inovovat i jiné druhy cukroví a nahraďte třeba jednu třetinu mouky tou špaldovou. Určitě vás příjemně překvapí.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR