Suroviny

3 banány (cca 240 g)
3 vejce
2 PL sirupu z agave nebo 2-3 PL
medu
1 balíček vanilkového cukru
150 g celozrnné špaldové
mouky Nominal
6 g kypřícího prášku
1/2 ČL skořice
60 g oleje (6 PL)
40 g vlašských ořechů
40 g ořechů kešu
2 ČL citrónové šťávy
citrńová kůra
velká špetka soli

 

Postup

Banány oloupeme a vidličkou rozmačkáme na jemnou kaši. Je vhodné zvolit dobře zralé banány, aby chlebíčku dodaly svou chuť. K banánům přidáme do mísy celá vejce, olej, sirup z agave nebo tekutý med a vanilkový cukr. Tyto suroviny intenzivně mícháme do vytvoření husté pěny. V jiné nádobě mouku promícháme s kypřícím práškem, skořicí a větší špetkou soli. Postupně přisypeme do banánové hmoty. Přidáme citrónovou šťávu a přistrouháme kůru z chemicky neošetřeného citrónu. Nožem si na hrubo nasekáme ořechy a přidáme je do těsta jako poslední. 


Těsto vlijeme do vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečeme nejprve zvolna (vložíme do trouby vyhřáté na 160°C) asi 20 min. Poté teplotu zvedneme na 180°C a dopékáme cca 35 min. Asi po 30 minutách pečení už chlebíček hlídáme a včas chráníme alobalem jeho povrch.
Krájíme až po dokonalém vychladnutí. Chlebíček je vlhký a vláčný. 

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR