Suroviny
240 g špaldové celozrnné mouky Nominal 3-4 g soli 185 g bílého jogurtu řeckého typu cca 7 g prášku do pečiva 1 PL lněného oleje Ze stodoly čerstvé bylinky (např. větvička rozmarýmu) posyp: slunečnicová semínka |
Postup
Čerstvé bylinky posekáme na jemné kousky (rozmarýn můžeme nahradit třeba saturejkou neo tymiánem, chleba bude vžd trochu jiný). Všechny suroviny smícháme a důkladně vyhněteme. Bochnánek těsta necháme odležet asi 30 min. (může být déle).
Rozdělíme jej na šest stejných dílů. Nejprve vykulíme s kousku těsta kuličku a tu pak válečkem rozválíme na placku (4-5 mm tlustou). Nakonec placku posypeme trochou slunečnicových semínek a "přiválíme".
Pečeme na suché pánvi asi 3 min. po každé straně.
Tip: Placka je výbornou přílohou nejen k salátu, ale také k dušené zelenině apod.