Suroviny

200 g směsi na jáhlové těsto
300 g vody

Suroviny na dohotovení: máslo,
moučkový cukr, mletý mák,
povidla, zavařenina

 

Postup

 

Ingredience promícháme a necháme asi 10 min. stát. Poté znovu dobře prohněteme. Na lehce pomoučeném povrchu (kukuřičná či pohanková hl. mouka) vyválíme tenké placky (cca 0,2-0,3 cm). Mohou být buď velké jako talíř (přes celou pánev) nebo menší (o průměru 10-12 cm), kterých dáme na pánev více. Placky opékáme na suché rozpálené pánvi. Po upečení uchopíme kleštěmi , vložíme do vroucí vody a ihned vyjmeme.

 

Dohotovení:

  • Horké lokše potřeme horkým máslem a povidly a stočíme
  • Horké lokše potřeme máslem, pocukrujeme a posypeme mletým mákem a zatočíme

 

Tip: Jsou výborné i na slano se směsí dušené zeleniny.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR