Suroviny

Rozpis na dva poháry:
60 g cereální kaše Nominy špaldové
120 g (ml) vody 80°C
180 g smetanového jogurtu
cca 200 g jahod
5 g dortového želé
80 ml vody
3 PL javorového sirupu
1 ČL citronové šťávy
cca 70 g hrudkového tvarohu

Postup

Zdravá letní svačinka z čerstvého ovoce, s minimem přidaného cukru, s dávkou bílkovin. Připravená z celozrnné špaldové kaše Nomina. Je však možné ji připravit prakticky z jakékoli Nominy, včetně bezlepkových.

 

1. vrstva: Kaši promícháme s horkou vodou. Můžeme samozřejmě zvolit i jiný druh kaše, než špaldovou. Poté vmícháme jogurt.


2. vrstva: Dortové želé rozmícháme ve vodě s citrónovou šťávou a provaříme. Přidáme jahody nakrájené na kostičky, několik jahod rozmačkaných a javorový sirup. Ještě krátce provaříme a odstavíme.


3. vrstva: Rozdrobený hrudkový tvaroh.

Do vhodných sklenic střídavě umístíme jednotlivé vrstvy. Dáme vychladit do lednice. Před podáváním vršek ozdobíme čerstvými jahodami.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR