Suroviny
Rozpis na dva poháry: 60 g cereální kaše Nominy špaldové 120 g (ml) vody 80°C 180 g smetanového jogurtu |
cca 200 g jahod 5 g dortového želé 80 ml vody 3 PL javorového sirupu 1 ČL citronové šťávy |
cca 70 g hrudkového tvarohu |
Postup
Zdravá letní svačinka z čerstvého ovoce, s minimem přidaného cukru, s dávkou bílkovin. Připravená z celozrnné špaldové kaše Nomina. Je však možné ji připravit prakticky z jakékoli Nominy, včetně bezlepkových.
1. vrstva: Kaši promícháme s horkou vodou. Můžeme samozřejmě zvolit i jiný druh kaše, než špaldovou. Poté vmícháme jogurt.
2. vrstva: Dortové želé rozmícháme ve vodě s citrónovou šťávou a provaříme. Přidáme jahody nakrájené na kostičky, několik jahod rozmačkaných a javorový sirup. Ještě krátce provaříme a odstavíme.
3. vrstva: Rozdrobený hrudkový tvaroh.
Do vhodných sklenic střídavě umístíme jednotlivé vrstvy. Dáme vychladit do lednice. Před podáváním vršek ozdobíme čerstvými jahodami.